Welkom bij eten.com
Het platform van, voor en door ondernemers

Beste Horecaondernemer,

Met “Horeca in actie” zijn we eind vorig jaar een offensief gestart tegen de steeds hoger worden commissies voor het thuisbezorgen van maaltijden. De gemiddelde commissie van de diverse aanbieders is gestegen naar 13%. Als collectief hebben we in overleg met partijen getracht de commissie te verlagen en de pariteit clausule uit de diverse voorwaarden te halen. Helaas zonder resultaat door de onwelwillende starre houding van huidige aanbieders. We hebben de partijen aangegeven het hier niet bij te laten en hebben daad bij woord gevoegd, zo hebben we het nieuwe platform eten.com ontwikkeld.

6 % commissie
Reeds 1200 collega’s aangemeld
Zelf meebeslissen
Gratis kassasysteem
Volg je bezorgers
Ontwikkeld door jouw collega’s
Gezamenlijk Inkoopvoordeel
En veel meer

Eten.com is zo transparant mogelijk opgezet middels een coöperatie waar de aangesloten ondernemers met een lidmaatschap en een bestuursfunctie zeggenschap hebben in het dagelijkse bestuur van de coöperatie. We hebben hierover veelvuldig contact gehad met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om de belangen van de aangesloten ondernemers veilig te stellen.

Het streven van de coöperatie is het behartigen van de belangen van de aangesloten ondernemers en niet een commercieel winstoogmerk zoals de huidige aanbieders dat nastreven. De hoge commissie wordt veroorzaakt door de buitenlandse partijen op de Nederlandse markt of door buitenlandse expansie drift van de Nederlandse aanbieders. Op een gegeven moment is het voor de locale ondernemer niet meer haalbaar om zijn maaltijden via online apps aan te bieden zonder hiervoor een prijsverhoging aan de consument in rekening te brengen. Hierdoor wordt het bezorgen van maaltijden meer en meer een luxe product en voor veel consumenten niet meer betaalbaar.

Onze commissie is geen 13% of hoger en jaarlijks verder stijgend maar slechts een vast percentage van 6%. Deze servicevergoeding is vast en kan niet worden aangepast zonder unanieme toestemming van de coöperatie. Ook is de toekomst van het platform gewaarborgd omdat deze niet zonder unanieme toestemming aan derden kan worden vervreemd.

Het platform zal naast de online bezorgdiensten tegen vaste lage commissie de ondernemers ook de voordelen bieden van collectief inkopen. Registreer nu en word lid van ons platform en coöperatie. Hoe meer ondernemers zich aansluiten hoe sterker we kunnen starten en optreden tegen de hoge commissie van de thans aanbiedende partijen en hoe meer voordelen we kunnen realiseren als een sterk en machtig collectief.

Wij geloven dat wij samen met jou een verschil kunnen maken. Eten.com kiest bewust voor een onderscheidende propositie waar de moderne consument een goed gevoel bij heeft. Ons platform biedt de consument namelijk de mogelijkheid om naast eten voor zichzelf, ook een derde-wereld kind te sponsoren middels een kleine extra donatie. Daarnaast zal een gedeelte van de opbrengsten uit de coöperatie ten goede komen van dit project.

Meld je aan en laat de kracht & voordeel van het collectief ook voor jou gelden!!

Steun ons initiatief en deel dit met vrienden, familie en collega's!